Prodej hotelu, penzionu 590 m², Uzeničky

24 000 000 Kč

Nemovitosti nabízí

 Dalibor a Monika Sobotíkovi

Dalibor a Monika Sobotíkovi

Václav Ovečka Reality s.r.o.

Prachatice, Esovitá 1257

POSLAT DOTAZ

Popis nemovitosti

Jen tak se toulat lesem, kochat se malebnými hladinami rybníků, objevovat tajuplné zříceniny… O takové dovolené sní každý milovník přírody a selské romantiky. Obzvlášť, když na něj po výletě čeká postel ve mlýně s jedinečnou atmosférou.

Buďte tím, kdo tento sen promění v realitu už tuhle sezónu – do vašeho portfolia může právě teď přibýt zrekonstruovaný vodní mlýn z 19. století. Na nového majitele čeká jen 8 km od slavného města růží, Blatné.

Objekt bývalého vodního mlýna se rozkládá na pozemku o velikosti 5 200 m2. Skládá se z hlavní budovy s ubytovacími a restauračními prostory, budovy s letním ubytováním a stodoly pro společenské akce.

Usedlost leží v Černívsku, malé vesnici zasazené do krásné a turisty hojně navštěvované jihočeské přírody. Návštěvníci mířící z Prahy nebo Českých Budějovic to k vám budou mít po dálnici zhruba hodinu.

Mlýnská restaurace s kavárnou
Do hlavní budovy bývalého mlýna se vchází z dlážděného dvora s fontánou. Dům má dvě křídla, která od sebe odděluje vstupní hala se schody do patra.
Srdcem domu je otevřený prostor s krbem a nádherným původním mlýnským kolem. V místnosti jsou přiznané kamenné zdi a hrubá omítka, která podtrhuje jedinečnou rustikální atmosféru.
Výhled na mlýnské kolo si užijí i hosté usazení na terase kavárny v prvním patře. Její součástí je zimní zahrada s výhledem do zahrady a na hráz rybníka.
Prostory restaurace můžete rozšířit i do druhého křídla budovy – 70 m2 velké místnosti s cihlovým klenutým stropem.
Vybavená profesionální kuchyně s prostory na skladování potravin je hned vedle a sociální zařízení na chodbě. Zahájení provozu restaurace tak nic nebrání.

Penzion pro letní i zimní dovolenou
V prvním patře budovy je celkem 6 pokojů pro 18 hostů a o patro výš ubytujete 20 návštěvníků. Poslední ložnice je ukrytá přímo pod střechou – do postele hosté vyšplhají po žebříku.
Ve druhém patře je chodba s posezením a venkovní terasa s krásným výhledem do krajiny. Na každém patře jsou společné toalety a koupelny.
Pro ubytování za teplých letních nocí je tu “holubí dům” pro 4 hosty a maringotka pro další 3 romantické duše.
V hlavní budově je mezonetové studio o dispozici 2+kk s vlastní vybavenou kuchyňskou linkou a koupelnou s WC. To skvěle poslouží jako bydlení pro majitele nebo správce objektu. Za kuchyní jsou dva pokoje, kde můžete ubytovat personál.

Technické parametry
Celý objekt nedávno prošel rozsáhlou rekonstrukcí. Skládá se z hlavní budovy s restaurační a ubytovací částí s celkovou podlahovou plochou cca 590 m2 , budovy “Holubí dům” se dvěma pokoji pro ubytování v letní sezóně zrekonstruované v roce 2019, stodoly pro pořádání akcí a stodoly, která slouží jako sklad. Ubytovací kapacita hlavní budovy je 38 osob v 12 pokojích, v letní sezóně lze využít venkovní budovy pro dalších 7 hostů.

Prodávající si vyhrazuje právo vybrat kupujícího na základě jím zvolených kritérií.

Základní údaje

ID nemovitosti 42
Stav objektu Bezvadný
Plocha pozemku 5 200 m²
Plocha užitná 590 m²
Plocha zastavěná 1 481 m²
Energetická náročnost G - Mimořádně nehospodárná

Poloha na mapě

Nemovitosti nabízí

 Dalibor a Monika Sobotíkovi

Dalibor a Monika Sobotíkovi

POSLAT DOTAZ

Václav Ovečka Reality s.r.o.

Prachatice, Esovitá 1257

Zobrazit kompletní nabídku RK

Václav Ovečka Reality s.r.o.

Sdílet nemovitost

TOPlist